Vad är Schysst stall?

Bakom Schysst stall står hästnäringens organisationer samt Almega, Gröna arbetsgivare och Kommunal. Materialet är framtaget av arbetsmiljöorganisationen Prevent. Med Schysst stall vill vi utbilda och informera om vad sexuella trakasserier är, hur arbetsgivare kan jobba förebyggande för att undvika att trakasserier förekommer och lära arbetstagare och elever vad de kan göra om de blir utsatta.

Vi som står bakom Schysst stall arbetar för en nolltolerans mot sexuella trakasserier i hästnäringen. Men vi kan inte nåt dit utan stallens engagemang. Tillsammans med er kan vi göra stora förändringar och genom initiativet Schysst stall samlar vi alla stall som delar vår vision.

Ni blir ett Schysst stall genom att gå igenom och bli godkänd på den digitala utbildningen. Då får ni en plats på vår karta där alla Schyssta stall i Sverige finns med. Efter arton månader kommer vi att höra av oss och kolla om ni vill fortsätta vara ett Schysst stall – då behöver ni repetera utbildningen.

Schysst stall är ett frivilligt och framåtblickande initiativ som ger hästverksamheterna verktyg för att arbeta förebyggande mot sexuella trakasserier. Vi har ingen möjlighet att göra inspektioner och vi tar inte ställning i enskilda fall.

När man chattar med Schysst stall-botten är man helt anonym och ingen information sparas.

Stå upp mot sexuella trakasserier i hästnäringen – bli ett Schysst stall idag!

Här finns en presentation som förklarar Schysst stall och beskriver innehållet.
HNSATGLRF - Lantbrukarnas RiksförbundSvenska Ridsport FörbundetSvensk TravsportSvensk GaloppSwedish Warmblood Association
Svenska HästavelsförbundetSvenska IslandshästförbundetWestern Riders Association of SwedenSPAF - Svenska PonnyavelsförbundetBRUkshästorgaNisationernas SAmarbetskommitTEHästföretagarnaRRO Ridskolornas riksorganisationHästnäringens Yrkesnämnd
almegaGröna ArbetsgivareKommunal.Prevent - Arbetsmiljö i samverkan Svenskt näringsliv, LO & PTK
Schysst stall-botten ger dig råd och tips om vart du kan vända dig om du blir utsatt.